Tvr nu va mai putea transmite Eurovisionul

321

Țara noastră a fost exclusă oficială de la concursul Eurovision. Asadar Televiziunea Romana nu va mai putea transmite concursul Eurovision din cauza datoriilor acumulate.

„TVR a fost retras ca membru al EBU din cauza neplății unor datorii ce totalizează 16 milioane de franci elvețieni. TVR nu va putea să participe la ediția 2016 a Eurovision și va pierde accesul la alte drepturi ce aparțin EBU, cum ar fi transmiterea de știri legate de Eurovision dar și transmiterea altor drepturi sportive”, se arată pe site-ul Eurovision.

Ingrid Deltenre, director general EBU: „Este regretabil că suntem obligați să luăm această decizie. Suntem dezamăgiți că toate încercările noastre de a rezolva această problemă nu au primit niciun răspuns din partea guvernului României. În ultima perioadă, EBU a luat notă de sugestiile Ministrului de Finanța legate de o posibilă intrare în insolvență ce ar putea duce la o restructurare profundă a televiziunii publice. EBU este o organizație non profit ce reprezintă 73 de televiziuni publice din 56 de țări. Dacă TVR va continua să nu-și achite datoriile, ar putea duce la o instabilitate financiară a EBU.”

DISTRIBUIȚI
Articolul următorDor de Bunicu

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ